Četvrtak, 02. travanj 2020.

image image image image image
#OSTANIDOMA

Dragi ljubitelji kazališne umjetnosti, kako bismo vam olakšali i uljepšali razdoblje borbe s koronavirusom, a slijedeći odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, u suradnji s našim glavnim medijskim pokroviteljem KAZALIŠTE DOLAZI K VAMA, a vi #ostanitedoma. Svake subote u terminu RITMA GRADA u 21 sat na SLAVONSKOJ TELEVIZIJI imate priliku iz udobnosti vlastite fotelje pogledati predstavu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Ove subote pogledajte nagrađivanu predstavu 260 DANA, Marijana Gubine, u režiji Dražena Ferenčine i dramatizaciji Ane Prolić.

#ostanidoma #kazališteukući
#OSTANIDOMA

Dramski ansambl Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku prilagodio se novonastalim okolnostima kako bi mogao ostati u kontaktu sa svojom vjernom publikom, ali i preko novih medija stekao mogućnost dopiranja i do šireg kruga ljubitelja kazališta i dramske riječi. Iznimne okolnosti stvaraju i iznimne prilike te se ovim putem zahvaljujemo STV-u kao našem dugogodišnjem medijskom pokrovitelju što je prepoznao mogućnost otvaranja novog prozora putem kojeg kazališna umjetnost može doprijeti u domove preko malih ekrana.
Osim emitiranja repertoarnih predstava subotom navečer (u terminu emisije RITAM GRADA), osmišljen je i prostor za dramski program pod nazivom UMJETNOST IZ KARANTENE. Dva puta tjedno (utorkom i četvrtkom s početkom od 10:40 sati) naši će glumci biti s gledateljima te ih kroz dvadesetak minuta uveseljavati, dirnuti u srce emocijama pisane riječi, potaknuti na razmišljanje, izmamiti smješak ili koju suzu. Glumci žive za publiku, jer bez nje naš poziv gubi velik dio svoga smisla. Nastavljamo pripremati uloge za vaš užitak te nam otvorite vaše domove kako bi vam pokazali da smo i dalje tu, za vas.
Još jednom, od srca hvala uredništvu i tehničarima STV-a i vama, naša draga i vjerna publiko.
Uz neizostavnu poruku OSTANITE KOD KUĆE, to radimo zbog sebe i zbog svih nas! Ostanimo zdravi, slušajmo preporuke stožera i vidimo se... na malim ekranima.

Ravnateljica drame
Petra B.Blašković

#ostanidoma #kazališteukući
OBAVIJEST ZA POSJETITELJE
Dragi naši,

Pravila temeljne pristojnosti nalažu poštovanje pri svakom obraćanju, osobito kada je riječ o obraćanju poput ovog. No, vremena koja su nas zaskočila, a koja ostavljaju dojam ratnoga stanja, poštovanje uzdižu na novu razinu – razinu najljudskije bliskosti. Okolnosti koje nam nalažu izbjegavanje prisnosti u svrhu očuvanja života istodobno, zapravo nimalo paradoksalno, u nama bude potrebu za najčovječnijom blizinom mišlju, riječju i djelom, za najpoetičnijim uzmakom pred mrakom.

Ostati kod kuće zbog samih sebe i cijeloga svijeta ne znači ne biti u svijetu. Osobito ne u vremenu svekolikog umreženja i neprestane povezanosti.

Vaše kazalište samo privremeno je zatvorilo vrata publici, ali ne kako bi utihnulo i zadržalo dah, nego kako bi uhvatilo zamah i u plesnoj majstoriji trostrukog aksla nastavilo dalje – u budućnost koja će se sadašnjih tuga i zebnji sjećati sa sjetom. Umjetnici koji su vas sve do sadašnje nedaće razgaljivali ili tjerali u ganuće i dalje rade, utjelovljuju Samsone, Dalile, Velike svećenike, Trenkove koji su barunski bilježili poviješću raščetvorena carstva. I bit će spremni za trenutak kad umukne nevolja. Svjetioničarski će riječ, pjevana ili dikcijski temperirana, ponovno zabljesnuti na sceni, mirisat će na nove kostime, na tremu koja se ne spominje, na ushit koji se vidi. U svečanom foyeru ćemo ponovno komentirati sve što je bilo, što je trebalo biti i što će biti. I moći ćemo se zagrliti, poljubiti, u bliskom govoru, na uho, u žamoru i buci velikog broja okupljenih moći ćemo planirati budućnost. Onako kako je planirati trebaju oni koji kane još dugo se veseliti i slaviti život.

Uz vas smo, sve odreda, uz ovaj grad, ovu zemlju, jer umjetnost je uvijek uz narod koji ju porađa svojim temperamentom, svojom poviješću, ostavštinom, stremljenjima, geografijom. Sa svih svojih bezbroj lica. Umjetnost je ta zahvaljujući kojoj narod opstaje. Zbog ljepote i istine bez kojih nema istinskog života.

Budite uz nas i u ovom vremenu koje zabranjuje dodir prisnosti. Mi smo uvijek uz vas. Neprestano i zauvijek.

Vaš HNK u Osijeku
 
OBAVIJEST ZA POSJETITELJE Poštovani posjetitelji,
Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku po preporuci Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije i Stožera civilne zaštite Grada Osijeka odlučilo je od 13. ožujka do daljnjeg ne izvoditi predstave i koncerte.
Na blagajni možete dobiti povrat novca za predstave i koncerte koji su odgođeni, a kupili ste ulaznice.
Pretplatnici će također biti obaviješteni o promjenama termina za pretplatničke predstave.
Zahvaljujemo Vam na razumijevanju i očekujemo Vas uskoro ponovno u našem kazalištu.
Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
 
Budimo odgovorni prema sebi i drugima!

OBAVIJEST
Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku u procesu je izrade nove službene stranice.
  Uskoro ćete sve informacije moći ćete dobiti na novoj stranici.
Do tada, pratite nas na našim službenim profilima na društvenim mrežama facebook i instagram.

 

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
Radno vrijeme blagajne svakodnevno od 9-13 sati i sat vremena prije početka predstave.
Subotom blagajna radi od 9-12 sati i sat vremena prije početka predstave.
Nedjeljom blagajna ne posluje.
031/220 749   Županijska 9, 31000 Osijek

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.