Srijeda, 19. lipanj 2019.

PONOVNO BUBA U UHU

Dramski ansambl HNK otpočinje uvježbavanje vodvilja Francuza Georgesa Feydeaua Buba u uhu. Pod redateljskom palicom Jasmina Novljakovića (prva suradnja s osječkim Kazalištem), nastupit će petnaestak glumaca predvođenih Miroslavom Čabrajom u dvostrukoj, glavnoj ulozi.
Buba je posljednji put postavljena na pozornici HNK 22. prosinca 1989. Tada je dramaturg Borislav Mrkšić zapisao: "Teatarska igra kao što je Buba u uhu u urbanim sredinama društvena (je) igra kao što je šah, kao što je poker, koja je zanimljiva i uzbudljiva i na kraju ovog našeg stoljeća atomske bombe i permanentnog nemira".
U toj - sada već davnoj predstavi - zablistao je Damir Lončar u nosećoj, dvostrukoj ulozi, a igrali su još Ana Stanojević, Darko Milas, Velimir Čokljat, Franjo Majetić, Milenko Ognjenović, Mira Katić, Augustin Halas, Anita Šmit, Davor Panić, Radoslava Mrkšić, Zdravko Pavlović, Jasna Odorčić, Đorđe Bosanac i Filip Svetina. Bila je to - u ono vrijeme - najizvođenija predstava na repertoaru HNK.
Nova premijera Bube zakazana je za 26. travnja 2019.


Fotografije:
Davor Panić (Augustin Ferraillon) i Damir Lončar (Victor-Emmannuel Chandebise)
alt
Prizor iz osječke Bube u uhu, 1989.
alt
 

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
Radno vrijeme blagajne svakodnevno od 9-13 sati i sat vremena prije početka predstave.
Subotom blagajna radi od 9-12 sati i sat vremena prije početka predstave.
Nedjeljom blagajna ne posluje.
031/220 749   Županijska 9, 31000 Osijek

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.