Srijeda, 13. studeni 2019.

MARIJA STUART

altPRVA OVOSEZONSKA DRAMSKA PREMIJERA

Friedrich Schiller
tragedija

U suradnji a Akademijom za umjetnost i kulturu u HNK u Osijeku u studenome će biti premijerno izvedena Schillerova „Marija Stuart“ u dramatizaciji i režiji Tamare Damjanović kojom će se Schillerov dramski predložak zaogrnuti suvremenim pristupom bližim današnjoj publici i glumačkome ansamblu.
Uz Goethea najznačajniji predstavnik Weimarske klasike priču o nesretnoj katoličkoj kraljici Škotske započinje netom prije njezina smaknuća te je gradi kroz grčevite pokušaje da se izmakne smrti i pronađe pravda koje nema. Marija Stuart stihovanna je drama o krvnom antagonizmu dviju impozantnih žena i jedna je od Schillerovih najzrelijih drama povijesne tematike. Sraz Vladarica u Osijeku će utijeloviti Sandra Lončarić kao Marija i Tatjana Bertok-Zupković kao Elizabeta I. Scenografiju potpisuju Sheron Pimpi-Steiner i Alma Trtovac, kostimografiju Ivana Živković. Svjetlo oblikuje Luka Matić, dok glazbu sklada Katarina Ranković

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
Radno vrijeme blagajne svakodnevno od 9-13 sati i sat vremena prije početka predstave.
Subotom blagajna radi od 9-12 sati i sat vremena prije početka predstave.
Nedjeljom blagajna ne posluje.
031/220 749   Županijska 9, 31000 Osijek

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.