Petak, 05. lipanj 2020.

DAVOR PANIĆ

Rođen 1961. u Čepinu. Djetinjstvo i školske dane (osnovna i srednja škola) proveo je u Osijeku gdje i danas živi. Godine 1983. diplomirao je Glumu na Akademiji za kazalište, film i televiziju u prvoj generaciji zagrebačkih diplomanata na dislociranom studiju u Osijeku.

Dosad je na osječkoj sceni ostvario više od šezdesetak uloga u dramama domaćih i stranih autora. Značajnije uloge: Filoš (Šovagović: Sokol ga nije volio) Joza (Kozarac-Vujčić, Tena) Ivo (Tucić:  Povratak), Puba Fabriczy (Krleža, Gospoda Glembajevi), Ivan (Špišić: Dobro došli u rat) – zatim Stanley Gardner (Cooney: Kidaj od svoje žene i Uhvaćen u mrežu), Pacarel (Feydeau: Mačak u vreći), Stockmann (Ibsen: Neprijatelj naroda), Gremio (Shakespeare: Kroćenje goropadnosti), Horacije (Shakespeare: Hamlet), Ponza (Pirandello: Tako je (ako vam se čini), Vojnicki (Čehov: Ujak Vanja), Rogožin (Dostojevski: Idiot), Mirko Barić (Begović: Bez trećega), Macduff (Shakespeare: Macbeth), Ragueneau  (E. Rostanda:  Cyrano de Bergerac).

Pored osječkog HNK, u kojem je u stalnom angažmanu od 1982. godine, surađivao je s Hrvatskim kazalištem u Pečuhu, sudjelovao je u nekoliko radio-drama i snimio nekoliko emisija Školskog programa HTV-a. Igrao je u dva filma: Sokol ga nije volio i Vukovar se vraća kući.

 

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
Radno vrijeme blagajne svakodnevno od 9-13 sati i sat vremena prije početka predstave.
Subotom blagajna radi od 9-12 sati i sat vremena prije početka predstave.
Nedjeljom blagajna ne posluje.
031/220 749   Županijska 9, 31000 Osijek

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.