Subota, 06. lipanj 2020.

JASNA ODORČIĆ

Jasna Odorčić, rođena 29.lipnja, 1961. u Osijeku. Od najranijeg djetinjstva boravila u teatru, a na "daske koje život znače" prvi puta stala 1968. god. igrajući Heidi u istoimenoj predstavi Johanne Spyri u Dječjem kazalištu u Osijeku. Od tada igra u mnogim amaterskim predstavama školskih dramskih grupa do upisa na Akademiju za kazalište,film i televiziju 1979.god. Za vrijeme studija sudjeluje u brojnim predstavama HNK Osijek, igra u predstavama izvan kuće, uprizoruje nekoliko monodrama. U matičnoj kući, čiji je član od završetka studija, već 28 god. igra mnoge uloge i surađuje s nizom eminentnih redatelja. Najdraže uloge - Reza u predstavi Sokol ga nije volio F. Šovagovića, Ofelija u Shakespearovom Hamletu, Kćer u Becketovim Koracima, Giga Barićeva u Begovićevoj predstavi Bez trećega, Eleonora Emerički u Zastave,barjaci,stjegovi Mire Međimorca...


Osim kazališnog rada, bavi se i pedagoškim radeći s djecom i mladima u školskim i studentskim dramskim radionicama.

Okušala se i u Tv serijama - Zabranjena ljubav, Dobre namjere,Zauvijek susjedi, Lov u mutnom, a posebno su joj drage Zakon ljubavi i Najbolje godine gdje je igrala uloge main casta. Snimila je i Tv film za austrijsku televiziju Pisma iz Rovinja, te spot za grupu Elemental.

Najsretnija je kad radi!

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
Radno vrijeme blagajne svakodnevno od 9-13 sati i sat vremena prije početka predstave.
Subotom blagajna radi od 9-12 sati i sat vremena prije početka predstave.
Nedjeljom blagajna ne posluje.
031/220 749   Županijska 9, 31000 Osijek

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.