Petak, 14. kolovoz 2020.

BLAŽENKA TARGUŠ

Rođena u Osijeku, gdje se i školovala. Srednju glazbenu školu “Franje Kuhača” završila je u klasi prof. Vesne Jaić. Upisala studij pjevanja pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu, područni odsjek Osijek i diplomirala u klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav, koja joj je ujedno i mentor na poslijediplomskom studiju pjevanja, koji je u tijeku.

Ostvarila je brojne uloge igranog mezzosopranskog repertoara : Suzuki u “Madame Butterfly”, Madalena u “Rigolettu”, Mercedes u “Carmen”, Lola u “Cavalleria rusticana”, Larina u “Evgeniju Onjeginu”, Marzelina u “Figarovom piru”, Teresa u “Mjesečarki”.
Nastupa u operetama i musicalima, a njeguje i duhovni repertoar (G. B. Pergolesi: “Stabat Mater”, W. A. Mozart: “Krunidbena misa”, F. Schubert: “Misa u B-duru”, “Magnificat” itd.)
Vanjska je suradnica na predmetu Crkvena glazba pri Evanđeoskom teološkom fakultetu u Osijeku i predstojnica  Instituta za kršćansku glazbu pri istom fakultetu.
U slobodno vrijeme je zborovođa crkvenog zbora Evanđeoske crkve “Radosna vijest” u Osijeku.
Priprema samostalni solistički koncert s djelima R. Schumanna, J. Brahmsa i drugih romantičara.
 
 
 
 

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
Radno vrijeme blagajne svakodnevno od 9-13 sati i sat vremena prije početka predstave.
Subotom blagajna radi od 9-12 sati i sat vremena prije početka predstave.
Nedjeljom blagajna ne posluje.
031/220 749   Županijska 9, 31000 Osijek

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.