Srijeda, 11. prosinac 2019.

CLAUDE MARCO CONTINI

Rođen u Milanu. Započinje učenje pjevanja s prof. Michaelom Trembianis Contini, učenicom slavne G. Cigane i prof. Petre Muntzauna. Svoju tehniku pjevanja usavršava radom sa slavnim tenorom Francom Corellijem i kasnije prof. Stojanom Stojanovim. Diplomira na konzervatoriju Verdi, Milano - cornu u klasi maestra Michaella Berrinija i studij kompozicije - četiri godine pod vodstvom maestra Danila Lorenzinija, te Giuseppea Colarda.

Njegujući koncertni repertoar nastupio je u prestižnim koncertnim dvoranama: Kogresszentrum u Lucernu i Sala Philharmonia u Kishenevu gdje je sa orkestrom radio Moldavia izvodio talijansko-ruski repertoar.
U svom repertoaru uključuje operne uloge: Alfredo u «La Traviata»; Pinckerton u «Madame Butterfly», a od 2001. godine, kada po prvi put dolazi na scenu osječke Opere, predstavlja se ulogom Paolina u Cimarosinom «Tajnom braku». 2005. godine postaje stalnim članom Opere HNK u Osijeku, gdje se predstavlja ulogama Nemorina u «Ljubavnom napitku» i Artura u «Lucija di Lammermoor».
 

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
Radno vrijeme blagajne svakodnevno od 9-13 sati i sat vremena prije početka predstave.
Subotom blagajna radi od 9-12 sati i sat vremena prije početka predstave.
Nedjeljom blagajna ne posluje.
031/220 749   Županijska 9, 31000 Osijek

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.