Petak, 14. kolovoz 2020.

DALIBOR HANZALEK

Rođen je 1972. u Zagrebu. Srednju naobrazbu završava u Zagrebu u prirodoslovno matematičkoj gimnaziji (bivša pedagoška) i srednjoj muzičkoj školi Vatroslav Lisinski sa glavnim predmetom solo pjevanje. Nadalje upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu na odjelu solo pjevanja te nakon četiri godine s odličnim uspjehom završava studij u klasi prof. Nade Puttar-Gold. Stekao je zvanje akademski pjevač i profesor pjevanja. Za vrijeme studija nastupao je na koncertima u sklopu Muzičke akademije. Bio je najmlađi član Svjetskog omladinskog zbora na turneji po Europi 1989. Odmah po završetku studija položio je audiciju u Kazalištu Opava u Češkoj. Pjevao je u ulozi Eremit nekoliko predstava opere Strijelac vilenjak.
Godine 1997. položio je audiciju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Već početkom 1998. pjevao je kneza Gremina i Zareckog u operi Evgenij Onjegin P. I. Čajkovskog. Kao gost–solist angažiran je u operi Aida G. Verdija u ulozi vrhovnog svećenika Ramfisa. Nastupao je u ulozi Govornika u operi Čarobna frula W. A. Mozarta i  gostovao kao Ferrando u Trubaduru G. Verdija. Pjevao je Svečani koncert – 9. simfoniju L. Van Beethovena u HNK u Zagrebu te u ulozi Jure nastupao u operi Seoski svatovi J. Strahuljaka.
Osvojio je prvu nagradu na Varaždinskim baroknim večerima 1999. kao Severus u Prijenosu sv. Dujma J. Bajamontija. Pjevao je glavnu ulogu Dosifeja u predstavi Hovanščina M. P. Musorgskog. Godine 1999. sudjelovao je u Ljubljani u izvedbi svečanog koncerta s ansamblom Slovencium (J. S. Bach, Kantata BWV 208 Was mir begaht, ist nur die mintre Jagd). 2000. u velikoj dvorani Lisinski nastupio je na koncertu Zagrebačke filharmonije (poluscenskoj izvedbi Salome R. Straussa, u ulozi Erster Soldat). 2001. godine gostuje kao Escamillo u Bizetovoj Carmen - Opera L. Janaček u Brnu i nešto kasnije u praškom kazalištu Narodni Divadlo u istoj ulozi. Te godine nastupio je i u Rossinijevoj operi Il Barbiere di Siviglia  u ulozi Basilia – Opera L. Janaček u Brnu.
U modernoj operi Marco Polo skladatelja Tana Duna u zagrebačkom HNK-u  pjevao je ulogu Dantea/Shakespearea. Iste godine ponovljenih je šest gostovanja u operi Aida (Ramfis), nastupi u Čarobnoj fruli i u operi Werther (Le Bailli). 2002. godine imao je premijeru opere Capuleti  i Montecchi  V. Bellinija (Capellio) i dva nastupa u operi La Boheme G. Puccinia (Colline).

 
 
 
 

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
Radno vrijeme blagajne svakodnevno od 9-13 sati i sat vremena prije početka predstave.
Subotom blagajna radi od 9-12 sati i sat vremena prije početka predstave.
Nedjeljom blagajna ne posluje.
031/220 749   Županijska 9, 31000 Osijek

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.