Srijeda, 11. prosinac 2019.

DAMIR FATOVIĆ

Rođen  je u Zadru. Studij solo pjevanja završio je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Vladimira Ruždjaka. Do 1995. bio je u stalnom angažmanu kao solist Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a od tada djeluje kao samostalni umjetnik i suradnik svih opernih kuća u Hrvatskoj, gdje ostvaruje najznačajnije uloge spinto – dramskog repertoara.

Samson i Dalila, Nabucco, La Traviata, Il Trovatore, Un Ballo in Maschera, Simone Boccanegra, La Boheme, Il Tabarro, Madamma Butterfly, Tosca, Cavalleria Rusticana, Carmen, Norma, Ero s onoga svijeta, Povratak - samo su neka u nizu ostvarenja. Među inozemnim nastupima valja izdvojiti gostovanje u Budimpeštanskoj državnoj operi, te višegodišnju suradnju s Praškom državnom operom.
Bavi se i koncertnom djelatnošću te nastupa sa svim eminentnim orkestrima i najvećim dirigentskim imenima u Hrvatskoj i inozemstvu. Značajno je spomenuti nastup na Svjetskoj izložbi u Lisabonu,  Dane Europske kulture u Ljubljani i Praško proljeće.
 
 
 
 

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
Radno vrijeme blagajne svakodnevno od 9-13 sati i sat vremena prije početka predstave.
Subotom blagajna radi od 9-12 sati i sat vremena prije početka predstave.
Nedjeljom blagajna ne posluje.
031/220 749   Županijska 9, 31000 Osijek

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.