Srijeda, 11. prosinac 2019.

PREDRAG STOJIĆ

Tenor Predrag Stojić rodio se 3. travnja 1971. godine u Osijeku. Pohađao je nižu glazbenu školu za harmoniku HPD "Lipa" u Osijeku. Nakon godinu dana rada s profesorom S.S.Gaučevom, na njegov prijedlog 1997. upisuje solo pjevanje u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku. Nakon toga se dvije godine usavršava kod profesora Luciana Manzinija. Od 2004. do 2008. nastavio se usavršavati kod profesorice Biserke Cvejić u Beogradu. Od 1997. u stalnom je angažmanu opernog zbora HNK u Osijeku, a od 2007. zaposlen je kao solist u istoj kući, gdje je do danas ostvario niz zapaženih uloga u operi, opereti i mjuziklu.
Uloge u HNK u Osijeku:
Konzul – Madamme Butterfly (G.Puccini)
Ferrando – Cosi fan Tutte (W.A.Mozart)
Rinuccio – Gianni Schicchi (G.Puccini)
Don Curzio – Figarov pir (W.A.Mozart)
Normano – Lucia di Lammermoore (G.Donizetti)
Ismael – Nabucco (G.Verdi)
Juranić – Nikola Šubić Zrinjski (I. pl. Zajc)
Điva – Stanac (J.Gotovac)
Alfredo – La Traviata (G.Verdi)
Matičar – La Sonnambula (V.Bellini)
Mladi Ciganin – Aleko (S.Rahmaninov)
Glasnik – Il Trovatore (G.Verdi)
Spoletta – Tosca (G.Puccini)

Operete i mjuzikli:
Marinko – Mala Floramye (I.Tijardović), Tomakejev – Jalta, Jalta (A.Kabiljo), Matija Kinta – Opera za tri groša (B.Brecht), Brijač, Auselmo, Pjevač – Čovjek iz Manche (M.Leigh), Alfredo, Rus – Šišmiš (J.Strauss), Čauš – Barun Trenk (F.Albini), Camilleo de Rosillon – Vesela udovica (F.Lehar)

Nastupi i uloge na drugim pozornicama:
U Gradskom kazalištu Požega pjevao ulogu Ive u opereti S.Špišića "Otmica". U Pučišćima je sa Zagrebačkom Akademijom nastupao u Mozartovoj operi "Cosi fan tutte" u ulozi Feranda, te u operi "La Boheme" (G.Puccini) u ulozi Rodolfa. Sa Osječko, Alademijom pjeva Misu Criolla (A.Ramirez). U Vukovaru s HNK u Osijeku sudjeluje u izvedbi Mozartova Requiema. S Vedrom scenom sudjeluje u dječjoj predstavi "Medvjed Brundo". Održava koncerte diljem Hrvatske. Nastupao je i izvan njezinih granica, u: Francuskoj, Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Srbiji.
 

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
Radno vrijeme blagajne svakodnevno od 9-13 sati i sat vremena prije početka predstave.
Subotom blagajna radi od 9-12 sati i sat vremena prije početka predstave.
Nedjeljom blagajna ne posluje.
031/220 749   Županijska 9, 31000 Osijek

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.