Petak, 14. kolovoz 2020.

ROBERT ADAMČEK

Pohađao je osnovnu i srednju Glazbenu školu Franje Kuhača, istovremeno smjer solo pjevanja i teoretski odjel. Teoriju maturirao 1999. godine, a nakon dvije godine solo pjevanja u kojima je položio četiri razreda upisuje se na Muzičku Akademiju u Zagrebu, studij solo pjevanja u klasi Snježane Bujanović-Stanislav. U sklopu akademskih projekata sudjelovao je kao solist u operama La serva padrona, Nikola Šubić Zrinski, Bastien i Bastienne, Cosi fan tutte,
Figarov pir i Čarobna frula, gotovo uvijek u glavnim ulogama, te nastupao u Hrvatskoj, Njemačkoj i Mađarskoj. Nastupao je i na brojnim koncertima tijekom studija, a nakon što je 2005. godine diplomirao, i na samostalnim koncertima. Nakon studija radi s pjevačkim pedagozima, kao što su Egri Sandor, Stojanom Stojanov i Vitomir Marof. Od 2007. godine stalni je član HNK u Osijeku. Do danas je ostvario uloge u operama Figarov pir, Gianni Schicchi, Cosi fan tutte, Stanac, I Pagliacci, Nikola Šubić Zrinski, Povratak, La Traviata, Orfej u podzemlju, Čarobna frula, te operetama i mjuziklima Vesela udovica, Slavonska Rapsodija, Opera za tri groša, Jalta, Jalta i Mala Floramye.
Posebno se istakao ulogama Guglielma (Cosi fan tutte), Stanka (Povratak), Silvia (I Pagliacci), i Papagena (Čarobna frula). Ostvario je nastup i  na gala koncertima u sklopu Osječke lipanjske noći.
 

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
Radno vrijeme blagajne svakodnevno od 9-13 sati i sat vremena prije početka predstave.
Subotom blagajna radi od 9-12 sati i sat vremena prije početka predstave.
Nedjeljom blagajna ne posluje.
031/220 749   Županijska 9, 31000 Osijek

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.