Utorak, 10. prosinac 2019.

NOVOGODIŠNJI KONCERT

alt

SVJETSKA GLAZBENA SENZACIJA

Maestro Berislav Skenderović i "kralj violine" Roby Lakatos

nakon New Yorka, Rima, Bruxellesa, Zagreba, Londona, Ljubljane i Münchena dolaze u Osijek!

srijeda, 27. prosinca 2017. u 20 sati
četvrtak, 28. prosinca 2017. u 20 sati
petak, 29. prosinca 2017. u 20 sati

Već dvadeset dvije godine Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku sa svojim opernim ansamblom bilježui pretakanje jednog ljeta u drugo glazbom koja nas podsjeća koliko smo u srcu Mitteleurope. Uz umilne zvuke valcera i polki, uz Straussa starijeg i mlađeg Lehara, Kalmana. Ove godine, međutim, idemo veliki korak dalje, budući da nam se pridružuje i svjetski poznat, "violinist s najbržim prstima na svjetu": Roby Lakatos s Kurina Triom. Koncetom će dirigiratio maestro Berislav Skenderović, direktor i umjetnički voditelj Vojvođanskog simfonijskog orkestra, ugaoni kamen vojvođanskog kulturnog života. 27., 28. i 29. prosinca u osječkom teatru svjedočit ćemo vrhunskome glazbenom doživljaju, a Osijek će se moći pohvaliti činjenicom da će ugostiti glazbenike koje ugošćuju u najvećim i najprestižnijim koncertnim dvoranama diljem Europe, Amerike i Azije.

ROBY LAKATOS
“Violinist s najbržim prstima na svijetu”, “Vražji guslač”, “Kralj violine”,...

Rodio se 1965. u nadaleko poznatoj romskoj obitelji violinista virtuoza, a podrijetlo vuče od "kralja romskih violinista" Janosa Biharija. Prvim violinistom u romskome sastavu postao je kad mu je bilo samo devet godina. Dosad je surađivao s brojnim glazbenicima svjetskoga glasa, kao i s Londonskim simfonijskim orkestrom. Snimio je šesnaest studijskih albuma, a na zadnjem se albumu u koštac uhvatio s jednim od najvećih klasičnih baroknih djela - s Vivaldijeva "Četiri godišnja doba", te ponudio nov uvidm, sasvim novo sagledavanje ovog veličanstvenog djela. Roby je ne samo virtuoz, nego i čarobnjak, vrutak frapantne energije i tipično romskog duha. 

 

Ulaznice u pretprodaji na Blagajni HNK, 031/220-749 / Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
Radno vrijeme blagajne svakodnevno od 9-13 sati i sat vremena prije početka predstave.
Subotom blagajna radi od 9-12 sati i sat vremena prije početka predstave.
Nedjeljom blagajna ne posluje.
031/220 749   Županijska 9, 31000 Osijek

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.