Petak, 14. kolovoz 2020.

SIMFONIJSKI KONCERT

Publici kao dodatna poslastica, orkestru prilika da dokaže, pokaže i dosegne svoje najviše dosege, da se raspleše i uživa u igri, simfonijski su koncerti novi biser u glazbenome repertoaru ove sezone. Program simfonijskih koncerata temeljit će se na djelima bečke klasike, odnosno na Haydnovim, Mozartovim i Beethovenovim djelima, te romantici i Schubertu, Brahmsu, Mendelssohnu.

 

S I M F O N I J S K I
K O N C E R T

Premijera 16. lipnja 2017.


1. L. van Beethoven: FIDELIO, Uvertira
                 
2. F. Liszt: 1. KLAVIRSKI KONCERT u Es-duru
   - Allegro maestoso. Tempo giusto
   - Quasi Adagio
   - Allegretto vivace.Allegro animato
   - Allegro marziale animato

3. L. van Beethoven: 2. SIMFONIJA u D-duru, op. 36
   - Adagio molto. Allegro con brio
 - Larghetto
 - Sherzo. Allegro
 - Allegro molto


Dirigent / Mladen Tutavac
Solist /Ante Blažević, klavir

Koncertni majstor / Ioan Pauna
Inspicijentica / Irena Budak

MLADEN TUTAVAC, dirigent
Rođen je 1965. godine u Splitu gdje je završio srednju Glazbenu školu - odjele za kontrabas i klavir. Od 1984.-1986. bio je stalni član orkestra (kontrabasist) Opere HNK u Splitu. Nakon odsluženja vojnog roka (1987.) upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu - odsjek za dirigiranje u klasi prof. Pavla Dešpalja, na kojoj diplomira 1991.. Iste godine nagrađen je Rektorovom nagradom za izvedbu Mozartove opere Figarov pir sa ansamblom Akademije. 1991. - 1993. bio je zaposlen u HNK Zagreb kao zborovođa Opere. Krajem 1993. postaje stalnim članom Opere HNK u Osijeku kao njen dirigent i zborovođa, od 2000. godine isključivo je dirigent. Do sada je ravnao brojnim predstavama (tridesetak različitih opernih, operetnih, baletnih naslova te mjuzikla) kao i mnogim novogodišnjim, uskrsnim i opernim gala-koncertima. 2000. - 2001. obnašao je funkciju ravnatelja opere. Gostovao je u operi HNK-a u Splitu kao dirigent predstave Ljubavni napitak G. Donizettija. Osnivač je (do sada i jedini dirigent) komornog orkestra "Franjo Krežma" s kojim je imao zapažene nastupe u Osijeku, Zagrebu i Rovinju. 1994.-1996. vodio je gudački orkestar GŠ "Franjo Kuhač" u Osijeku koji je 1995. na državnom natjecanju orkestara srednjih glazbenih škola Hrvatske osvojio prvo mjesto i prvu nagradu. Iste godine vodio je i osječki pjevački zbor "Lipa" na natjecanje u Zadar (zbor je tada osvojio drugu nagradu). Sudjelovao je i na međunarodnim natjecanjima dirigenata. U Osijeku se od 1994.- 2000. također bavio i pedagoškim radom i to na GŠ "Franjo Kuhač" te na Filozofskom fakultetu - odsjeku za glazbenu kulturu. Od 2010. do kraja 2011. vodio je Šibensko pjevačko društvo "Kolo" koje je u tom periodu dva puta osvojilo posebnu nagradu za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja na susretima hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu.


ANTE BLAŽEVIĆ, klavir
Ante Blažević rodio se 1983. u Virovitici. Osnovnu glazbenu naobrazbu stekao je u Glazbenoj školi u Slatini, Srednju glazbenu školu pohađao je u Osijeku u klasi prof. Beatrice Janson. Studij klavira upisao je 2002. na Muzičkoj akademiji Zagreb, područno odjeljenje u Osijeku, u klasi prof. Damira Sekošana. Diplomirao je u lipnju 2006. s odličnim uspjehom. Od najznačajniji nastupa ističu mu se nastupi na dva Memorijala "Darko Lukić" 2003. i 2005., nastupi u Hrvatskom glazbenom Zavodu 2004. i 2006., nastup na Međunarodnom muzičkom festivalu „Dani Milka Kelemena“ u Slatini 2005. i 2015., solo recitali u Požegi 2007. i 2008., te u Osijeku i Našicama. Ističu mu se i vrlo uspješni klavirski recitali na muzičkom festivalu "Osječka glazbena srijeda" u Osijeku 2013. i 2015. Usavršavao se na seminarima uglednih svjetskih pedagoga i pijanista; Leonida Sinceva (Rusija), On Mitania (Japan), Laszla Baranya (Mađarska), Eugena Indjica (Francuska), Rubena Dalibaltyana (Armenija). Kao korepetitor solo pjevača pri Umjetničkoj Akademiji u Osijeku djeluje od 2008. godine, a 2012. postaje umjetničkim suradnikom.

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
Radno vrijeme blagajne svakodnevno od 9-13 sati i sat vremena prije početka predstave.
Subotom blagajna radi od 9-12 sati i sat vremena prije početka predstave.
Nedjeljom blagajna ne posluje.
031/220 749   Županijska 9, 31000 Osijek

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.