Ponedjeljak, 23. srpanj 2018.

alt


RIJEČ INTENDANTA

110. kazališna sezona započela je snažno, euforično, gordo, pobjedničkim nastupom opere HNK u Mađarskoj nacionalnoj operi u Budimpešti, 18. rujna, s operom Nikola Šubić Zrinjski, a povodom obilježavanja 450. obljetnice sigetske bitke. “Sjajno, fenomenalno, impresivno, fantastično”, pisao je mađarski i hrvatski tisak, elektronički portali. Za mene osobno bilo je dirljivo što su brojni Osječani došli na predstavu u Budimpeštu, bilo organizirano autobusima, bilo vlastitom aranžmanu, ali puni ponosa i neskrivenog zadovoljstva.  Pala je i poneka suza radosnica, kako na pozornici, tako i u gledalištu.

Neponovljivo.

I još se euforija oko gostovanja u Budimpešti nije stišala, a na sveopće iznenađenje hrvatske kulturne javnosti, osječko Kazalište je  s mjuziklom Moje pjesme, moji snovi osvojilo Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju glazbenu predstavu. Malo tko je vjerovao da će nakon Unterstadta i 260 dana osječko Kazalište ponovno dobiti nagradu za najbolju predstavu u 2016. Prijenos iz Zagreba pratio se u Osijeku i navijalo se kao da se u najmanju ruku igra finale nogometnog prvenstva ili da se dodjeljuje OScar. Osijek je bio ponovno uz svoje Kazalište i po povratku iz Zagreba pripremljen je veličanstveni doček, doček dostojan osvajanja olimpijske medalje. Eto, i prije neki dan, 1. srpnja ove godine, Kazalište je osvojilo još jednu veliku prestižnu nagradu na Međunarodnom festivalu komornog teatra u Umagu, i to GraND PrIX “Zlatni lav” za predstavu 260 dana. Sve ove nagrade i priznanja bile bi bezvrijedne bez podrške i priznanja gledatelja koji kao nikad prije pohode predstave osječkog Kazališta, te svojim posjetom, pljeskom i odličnim komentarima iskazuju oduševljenje programom. Pročitajte ovu knjižicu kako biste vidjeli što smo vam pripremili za slijedeću, 111. kazališnu sezonu, i da parafraziram našeg uglednog kazališnog kritičara Dražena Siriščevića: sezona koja slijedi je pripremljena za sve ljubitelje kazališta i one koji će to tek postati.

Intendant HNK u Osijeku
Božidar Šnajder

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
Radno vrijeme blagajne svakodnevno od 9-13 sati i sat vremena prije početka predstave.
Subotom blagajna radi od 9-12 sati i sat vremena prije početka predstave.
Nedjeljom blagajna ne posluje.
031/220 749   Županijska 9, 31000 Osijek

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.