Srijeda, 11. prosinac 2019.

IVANA MEDIĆ

Sopran
Rođena 4. 6. 1985. u Čakovcu
Osnovne glazbene korake započela je u rodnom Čakovcu . Ljubav prema glazbi nastavila je usavršavati kroz srednjoškolsko obrazovanje u Glazbenoj školi u Varaždinu- smjer solo pjevanja u klasi prof. Darije Hreljanović. Studij glazbe nastavila je na odsjeku solo pjevanja na Umjetničkoj Akademiji u Osijeku u klasi prof. Snježane Bujanović – Stanislav, te u klasi prof. Berislava Jerkovića. Osim redovnog studija usavršavala se i kod uglednih pjevača i pedagoga: prof. AnneMarie i prof. Gerharda Zellera, te prof. Marjane Lipovšek i prof. Alfreda Burgstallera. Tijekom svog školovanja nastupala je u Čakovcu, Prelogu, Varaždinu, Osijeku, Vukovaru, Budimpešti, Sarajevu, Pečuhu, Salzburgu, na mnogim javnim produkcijama, koncertima, državnom natjecanju u Samoboru i međunarodnom natjecanju u Švedskoj. 2007. godine na audiciji za mlade pjevače osvojila je 1. nagradu YAMAHA EUROPEAN MUSIC AWARDS za najbolji vokal. U svibnju 2010. dobilajerektorovu nagradu za ulogu Belinde u baroknoj operi H. PurcellaDidona i Eneja.
U listopadu 2010. godine završila je diplomski studij Pjevanja na Umjestičkoj Akademiji u Osijeku i stekla naziv Magistra muzike.( mag.mus. ) Od 2014. godine je u angažmanu  HNK u Osijeku, prvo kao članica opernog zbora, a od 2016. kao solistica.  
 
Koncerti : W. A. Mozart - Requiem u d molu KV 626
                  G. Faure – Requiemop. 48
                  Dodjela nagrada i priznanja 23. Festivala glumca 
                  HNK u Osijeku - Lipanjska operna noć
 
Repertoar otpjevanih uloga :
H. Purcell „ Didona i Eneja „ - Belinda
W. A. Mozart „ Čarobna frula „ - Papagena
-  Prva dama
W. A. Mozart „ Don Giovanni „ - Zerlina
Ivan Pl. Zajc „ N. Š. Zrinjski „ - Jelena 
R. Rodgers „ Moje pjesme, moji snovi „ - Maria Reiner
V. Lisinski "Porin" - Zorka
E. Kálmán "Bajadera" - Marietta
 
Posebno se istaknula u ulozi Marie u mjuziklu "Moje pjesme, moji snovi"

2016.nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta - glavna ženska ulogu u mjuziklu "Moje pjesme, moji snovi" - Maria.

 
IZ KRITIKA: 
Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku: W. A. Mozart „ Don Giovanni“
Sopranistica Ivana Medić otkrila je ulogom Zerlinekarakterisike prave mozartijanske pjevačice.
( Sunčana Bašić, klasika.hr )
 
Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku : Richard Rodgers, OscarHamerstein „Moje pjesme, moji snovi“
O mjuziklu se dosta pisalo u medijskim najavama osječke predstave, ali ono što je važno reći je da se u gradu na Dravi dugo nije tražila karta više za premijeru glazbene predstave te da je i nekoliko repriznih predstava izvedeno pred (pre)punim gledalištem. „Moje pjesme moji snovi“ ispisali su sjajnu stranicu glazbene povijesti grada Osijeka, ali i glazbene povijesti Hrvatske. Ivana Medić u ulozi Marie bila je pravo iznenađenje večeri. Ulogu je ostvarila pjevački i glumački odlično. Kao guvernanta doimala se opušteno, što je djelovalo i na dječji ansambl, tako da su evergrini poput Do, re, mi bili ne samo pjevački, nego i scenski uspjeli.
( Sunčana Bašić, kazalište.hr )
 
Ljupka, razigrana i ugodnog glasa, Ivana Medić u ulozi samostanske gojenice Marie Reiner, vrlo vješto povezuje sve elemente priče: od omekšavanja krutog Kapetana u kojeg se odmah zaljubljuje, preko skrbi za djecu do poduzetnosti prilikom bijega kroz planinski klanac  pred nacističkim režimom.
( Olga Vujović, kritikaz )
 
Na čelu brojnoga solističkog ansambla bila je Ivana Medić kao Maria. Njezin sopran nije odavao pripadnost operi, kako ga je vješto modulirala za nježnije zahtjeve mjuzikalskih songova. Glumački je s mnogo entuzijazma donijela Marijinu prostodušnost.
( Davor Schopf, Vijenac )

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
Radno vrijeme blagajne svakodnevno od 9-13 sati i sat vremena prije početka predstave.
Subotom blagajna radi od 9-12 sati i sat vremena prije početka predstave.
Nedjeljom blagajna ne posluje.
031/220 749   Županijska 9, 31000 Osijek

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.