Petak, 05. lipanj 2020.

MATEA GRABIĆ ĆAĆIĆ

Matea Grabić rođena je 21. lipnja 1990. godine u Osijeku, gdje odrasta i završava osnovnu i srednju školu. Tokom odrastanja pohađa dramski studio „Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku“. Prvu ulogu, djevojčice Jagode, tumači upravo u tom kazalištu u predstavi „Pobuna junakinja“.
Magistrirala je kazališnu umjetnost (gluma i lutkarstvo) 2014. godine na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Tokom studija igrala je u predstavama Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku („Opera za tri groša“, „Unterstadt“, „Hotel Slobodan Promet“). Potom u istoimenom kazalištu stažira godinu dana („Zeusove ljubavnice“, „Harmsijek“) te 2015. godine postaje dio ansambla drame Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku („260 dana“, „Moć zemlje“, „Jedan čovjek, dva šefa“). Osim rada u matičnome kazalištu, surađuje sa Gradskim kazalištem „Joza Ivakić“ u Vinkovcima („Iz Kabula s ljubavlju II“, „Postolar i vrag“, „Ne motaj se okolo gola golcata“), Gradskim kazalištem „Zorin dom“ u Karlovcu („Čarobnjak iz Oza“) te s Hrvatskim kazalištem u Pečuhu („Mala Pčelica Maja“).
2015. - Nominacija za Nagradu hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje umjetnika do 28 godina, za ulogu Nene u predstavi „260 dana“ Marijana Gubine, u režiji Dražena Ferenčine.
 

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
Radno vrijeme blagajne svakodnevno od 9-13 sati i sat vremena prije početka predstave.
Subotom blagajna radi od 9-12 sati i sat vremena prije početka predstave.
Nedjeljom blagajna ne posluje.
031/220 749   Županijska 9, 31000 Osijek

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.