Petak, 14. kolovoz 2020.

KRUNOSLAV TUMA

KRUNOSLAV TUMA (tenor) - Rođen je 26. ožujka 1974. godine. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završava u osječkoj Glazbenoj školi “Franje Kuhača”. Godine 1993. upisuje studij Glazbene kulture i paralelno s tim zapošljava se u HNK u Osijeku kao član opernog zbora, te pohađa sate pjevanja u sklopu glazbene naobrazbe u glazbenoj školi.
U razdoblju između 1993. i 1997. godine Krunoslav Tuma kao mladi pjevač odlazi na natjecanja i osvaja nagrade. Nakon diplome na Pedagoškom fakultetu 1997. upisuje studij solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (dislocirani studij u Osijeku) u klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav. Paralelno s time nastavio je raditi u HNK u Osijeku gdje u periodu od 1997. - 2003. “piše povijest” osječke operme scene, ostvarivši nemalo raznovrsnih uloga.
Kao student osvaja nagrade na natjecanjima i pohađa seminare kod svjetski renomiranih glazbenika, pedagoga i solo pjevača kao što su Vlatka Oršanić, Gerhard i Annemari Zeller, Dunja Vejzović, Christian Romanovsky, Mario Penzar, itd. Također održava brojne koncerte u Hrvatskoj i inozemstvu. Krunoslav Tuma trenutno radi kao solist Hrvatskoga narodnoga kazališta u Osijeku.
 

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
Radno vrijeme blagajne svakodnevno od 9-13 sati i sat vremena prije početka predstave.
Subotom blagajna radi od 9-12 sati i sat vremena prije početka predstave.
Nedjeljom blagajna ne posluje.
031/220 749   Županijska 9, 31000 Osijek

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.